Hírlevél

 

Az alaphelyzet
Egy szakember azért tanulta a szakmáját (jó esetben), mert szeretne abban dolgozni, szeretne úgy segíteni másoknak. Van, aki csak a nagy bevétel, sok pénz reményében, viszont az ilyen embereket nagy ívben el kell kerülni! Ha valaki nem akar segíteni, az egyrészt legtöbbször nem ért hozzá annyira, másrészt pedig ha tud, át fog verni.

Sajnos ez megfigyelhető néhány nagyobb optikában is, de a nagy multikban kifejezetten. Tudom milyen érzés ott állni az üzletben, és várni hogy segítsenek. Pedig nem is akartam vásárolni! Csak bementem szétnézni, és érdekelt, hogy hogyan fogadnak, mikor akarnak foglalkozni velem. Hát leginkább semmikor. Az alkalmazottak unottak voltak, nem volt kedvük odajönni.
Természetesen tudom, másoknak segítenek és kiszolgálják őket, viszont az egy másik kérdés, hogy hogyan. Már több embertől hallottam, hogy rábeszélték valami keretre ami neki nem is tetszett. De mivel nem tudta elmondani, hogy miért, ezért megvetették vele, hogy majd megszokja. Hát nem szokta. Utálja.

Az ötlet
Jött hát az ötlet, hogy valahogy segíthetnék, hamár én is ebben a szakmában mozgom. Így elhatároztam, hogy nem fogok beállni a sorba azok közé akik megtartják maguknak a tudást, és fölényeskedve rábeszélik az embert egy szemüvegre.