Két lépcsős garancia

I. Általános magyarországi garancia

Garanciális feltételek
HIVATALOS  MAGYARORSZÁGI GARANCIA a vásárolt termékhez.

Termékeinket a Magyarországon érvényben lévő jótállásra vonatkozó szabályoknak megfelelően forgalmazzuk!

Az általunk forgalmazott termékekhez tehát a garanciát, a gyártók magyarországi importőrei biztosítják Önnek. Így Ön élvezheti a szervizháttér biztonságát és a terméktámogatásokat. Csak ez a fajta garancia biztosítja, hogy szükség esetén, készülékét a lehető legrövidebb időn belül szakszerűen megjavítsák vagy tudjuk újra cserélni ha a szakszerviz úgy dönt!

A vonatkozó jogszabályok értelmében minden általunk forgalmazott új termékre minimum 12 hónap jótállás kötelező. Az ennél hosszabb jótállási időt az érintett termékeknél külön jelöljük! A jótállási idő kezdete a számla és a jótállási jegy dátuma.
    
A fogyasztóvédelmi előírásoknak megfelelően a termékek 72 órán belül észlelt meghibásodása esetén a meghibásodott termék cseréjére kötelezett a gyártó.
  
Jótállási igény az alább felsorolt iratok együttes bemutatásával érvényesíthető:

-    A termék teljes gyári csomagolása 
-    A  nyugta vagy számla egy példánya
Ezek részleges vagy teljes hiánya esetén nem tudjuk a jótállási igényt elfogadni! 

A garanciális problémával cégünknek behozott szemüvegeket továbbítjuk a cégünknek garanciális hátteret biztosító vonatkozó beszállítónkhoz, aki intézkedik ezek mielőbbi javíttatásáról a vonatkozó jogszabályok betartása mellett. A garanciális javítások, átvizsgálások átfutási ideje jellemzően 1-2 hét, de a forgalmazók fenntartják a jogot arra, hogy ez az időtartam indokolt esetben hosszabb is lehet.

A 72 órás csere csak azokra a termékekre vonatkozik, amelyek meghibásodása rendeltetésszerű használat során történt . A nem rendeltetésszerű használatból fakadó meghibásodások ( pl. leesés következtében összetört, ráléptek, stb. ) cseréjének elkerülése miatt a gyártók, forgalmazók csak a hivatalos szerviz szakvélemény alapján vállalják a 72 órás cserét. Ennek megfelelően a további teendők a termék 72 órán belüli meghibásodása esetén:

Az észlelt meghibásodást be kell jelenteni a forgalmazó (eladó), gyártó/ importőr telefon számán. Ha a szerviz kivizsgálása alapján a bejelentés jogos, a gyártó vállalja a termék azonnali cseréjét.

Amennyiben nem egyértelmű a rendeltetésszerű használat, akkor Webáruházunk is csak a hivatalos forgalmazó szakvéleményének ismeretében vállalja a meghibásodott termék 72 órán belüli meghibásodás cseréjét.
    
A garanciális visszajuttatás költségeit minden esetben a vásárló állja. Természetesen, ha a visszajuttatást követően kiderül, hogy anyaghibáról, vagy a garanciális feltételek alá eső problémáról van szó, akkor a webáruház utólag megtéríti a szállítás költségét.  

Harmadik fél által javított, vagy szakszerűtlen kezelésből, beállításból és a garanciális feltételek alá nem eső problémák esetén a szállítás költségét nincs módunkban megtéríteni.

Amennyiben a szavatossági, vagy jótállási idő valamely terméknél nem került feltüntetésre, úgy annak jótállási vagy szavatossági ideje iránt érdeklődjön telefonon az ügyfélszolgálaton.

 

II. Élvezet garancia

Az élvezet garancia a Szemüvegbolt.com saját garanciája, melyet azért hoztott létre, hogy azoknak a kereteknek a vásárlását, amelyeket árukból kifolyólag, komolyabban meg kell tervezni, kockázat nélkül rendelhessen meg akárki.

Az "Élvezet garancia" értelmében, ha vásároltál egy szemüvegkeretet,aminek a leírásában szerepel hogy érvényes rá az "Élvezet garancia", akkor amennyiben kézhez kaptad a keretet, de szerinted nem áll elég jól rajtad, és ezt jelzed felénk 7 naptári napon belül, akkor egyztetünk egy időpontot, amikor személyesen megyünk el hozzád bocsánatot kérni, és a teljesen összeget készpénzben visszatérítjük neked.

A garancia része továbbá, hogy amennyiben igényt tartasz rá, további szemüvegkereteket viszünk el bemutatni neked amit ott helyben meg is vásárolhatsz/rendelhetsz tőlünk, akár lencsével együtt.

Ez a garancia kizárólag a megjelölt szemüvegkeretekre érvényes és csak abban az esetben, ha a termék sértetlen állapotban kerül vissza hozzánk.
Amenniyben lencsét és készítettünk bele, a lencse értékét nem áll módunkban megtéríteni, de segítünk olyan keretet keresni amelybe átmenthető.
Abban az esetben ha egyéb optikai üzletben készítettek bele lencsét, a garancia érvényét veszíti..